Українців попереджають про складні погодні умови на початку нового тижня

В Українському гідрометеорологічному центрі повідомили, що 24 лютого в Україні через переміщення циклону із заходу очікуються складні погодні умови.

«Пориви вітру 17-22 м/с, вночі на Правобережжі, вдень в Україні місцями 25-28 м/с. Часом дощ та мокрий сніг (вночі в західних, північних областях, вдень на Лівобережжі значні опади). Температура впродовж доби 0-5 тепла, вночі на північному сході до 2 морозу, вдень на півдні та Закарпатті 4-9 тепла. У Карпатах вночі значний, вдень помірний сніг, пориви вітру 25-30 м/с, вночі 40 м/с, сильна хуртовина, температура протягом доби 1-6 морозу, на дорогах ожеледиця», – йдеться в повідомленні Укргідрометцентру.

Крім того, 24 лютого очікується значна сніголавинна небезпека.

«24 лютого – у високогір’ї Закарпатської та у горах Івано-Франківської областей. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Наполегливо радимо утриматись від походів на високогір’я. Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень) зберігається 24 лютого – у горах Львівської та Чернівецької областей», – додали синоптики.

Український синоптик Наталка Діденко також попередила у фейсбуці, що штормовий вітер завтра «бушуватиме у більшості областей України».

«У Київ циклон стрибоне вже найближчої ночі. Спочатку йтиме дощ, потім він перейде у мокрий сніг.

Штормовий північно-західний вітер досягатиме поривів 15-22, чи й більше, метрів за секунду. Вдень у Києві опади слабшатимуть і припинятимуться. Але сильний вітер залишиться впродовж усього дня», – зазначила синоптик.

24 лютого на річках Закарпаття очікуються також підвищення рівнів води в межах русел річок без загрози негативних наслідків.

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading