«Репортери без кордонів» відреагували на «інтерв’ю» російського телеканалу з Асєєвим

«Репортери без кордонів» засуджують рішення російського державного телеканалу «Россия 24» показати «інтерв’ю» із затриманим підтримуваними Росією бойовиками українським журналістом, автором Радіо Свобода Станіславом Асєєвим, який нібито зізнався у шпигунстві.

«Репортери без кордонів» стурбовані можливим тиском на Асєєва й повторюють свій заклик негайно його звільнити.

В організації зазначили, що «інтерв’ю» посилило занепокоєння його фізичним і психологічним станом.

«Репортер» російського телеканалу перемішував «інтерв’ю» з критикою Асєєва й української влади, однак не надав інформації про умови, у яких його утримують, стан здоров’я чи будь-які фактичні свідчення, які підтверджують звинувачення в шпигунстві», – заявили в «Репортерах без кордонів».

Голова офісу організації в Східній Європі та Центральній Азії Йоганн Бір зазначив, що трансляція «зізнання» журналіста, якого утримують понад рік, є серйозним порушенням журналістської етики та міжнародного гуманітарного права.

17 серпня телеканал «Россия 24» показав програму, в якій полонений журналіст Станіслав Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку. Бойовики вперше показали Асєєва від моменту затримання.

Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа вважає дуже сумнівним «зізнання» Асєєва в шпигунстві і вимагає його звільнення.

Журналіст перебуває в ув’язненні, за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше підконтрольне Росії угруповання «ДНР» визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві на користь України. Він не потрапив на останній великий обмін у грудні 2017 року.

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading