Кабмін просить суд врахувати «позитивну характеристику» голови Аудиторської служби – ЦПК

Кабінет міністрів України надіслав до Солом’янського районного суду Києва лист, у якому просить суддів під час розгляду питання відсторонення голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової врахувати її «позитивну характеристику», заявляє громадська організація «Центр протидії корупції».

Документ, оприлюднений активістами, датований 24 січня і підписаний заступником державного секретаря Кабінету міністрів Володимир Федорчук.

«Під час роботі на посаді Гаврилова Л. В. зарекомендувала себе ефективним керівником, який сумлінно виконує покладені на неї обов’язки… Просимо врахувати позитивну характеристику Гаврилової Л. В., а також те, що її відрізняє новаторський підхід до вирішення питань, що належать до її компетенції», – йдеться в листі.

Згідно з оприлюдненим ЦПК документом, Кабінет міністрів зазначає, що «відсторонення Гаврилової Л. В. від займаної посади матиме негативні наслідки» для діяльності Державної аудиторської служби.

23 січня детективи НАБУ повідомили Гавриловій про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень та декларуванні недостовірних даних. За даними слідства, посадовець упродовж 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами, та вартість яких значно перевищує її законні доходи.

У НАБУ зазначили, що мова йде про придбані квартиру та два паркомісця в Києві, позашляховик, дороговартісні меблі, техніку, золоті зливки, а також 112,8 тисячі доларів та 8,5 тисячі євро готівкою.

25 січня Солом’янський районний суд Києва обрав Гавриловій запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 25 березня.

29 січня Солом’янській райсуд Києва відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі у задоволенні клопотання щодо відсторонення від посади голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової.

Сама Гаврилова заявила, що справа проти неї є «помстою» з боку представників НАБУ. За її словами, знайдене в неї під час обшуку майно «в жодному разі не є хабарем». Вона пояснила, що золоті зливки є подарунками, а валюту в неї зберігали родичі.

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading