Акції протесту біля 4 пунктів пропуску на кордоні з Польщею завершилися – МВС

Акції протесту біля всіх пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, учасники яких вимагали скасувати закон про податкові обмеження на часте ввезення товарів із-за кордону, завершилися, повідомили у Департаменті комунікації МВС України. 

«Блокування розпочалось о 13:20 і завершилося близько 14-ї години. Патрульні поліцейські Львівської та Волинської областей гарантували публічну безпеку. Правоохоронці підтримували діалог з протестувальниками, щоб уникнути конфлікту між ними і людьми, які хочуть перетнути кордон», – повідомили в МВС.

Згідно з повідомленням, активісти і жителі прикордонних районів сьогодні вранці перекрили дороги поблизу чотирьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні – «Шегині», «Рава-Руська» та «Краковець» (Львівська область) та «Ягодин» (Волинська область). У такий спосіб громадяни висловлювали невдоволення з приводу введення податкових обмежень на ввезення товарів з-за кордону. 

За даними МВС, в блокуванні руху за кілометр від пункту пропуску «Ягодин» взяли участь 30 людей, перекривали рух біля «Шегині» 12 громадян, біля пункту пропуску «Рава-Руська» протестували 40. Повідомляється про нечисленне за кількістю учасників було блокування руху і перед пунктом пропуску «Краковець».

Від початку січня подібні акції відбуваються на українсько-польському кордоні періодично.

Активісти, зокрема, вимагають, щоб були скасовані законодавчі зміни від 1 січня цього року (закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році), згідно з яким щодня особа без сплатити мита може перевозити в Україну товару на 50 євро і вагою до 50 кілограмів, а ввозити товарів на суму до 500 євро без мита можна лише в разі, якщо людина була відсутня в Україні понад добу і в’їжджає до країни не частіше одного разу впродовж 72 годин.

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading