Генпрокуратура два місяці блокує розслідування по “бурштиновій мафії” на Рівненщині

oleg-nazaruk

Генпрокуратура два місяці блокує розслідування по “бурштиновій мафії” на Рівненщині, яка в день заробляє $75 тис. Також покриває її голову — колишнього заступника обласного СБУ Олега Назарука.

23 грудня 2015 року слідчі Головуправління СБУ з київськими оперативниками обшукали будинок Олега Назарука, заступника начальника СБУ Рівненської області, начальника відділу “К” по боротьбі з корупцією. Вручили підозру за “зловживання службовим становищем” і “одержання неправомірної вигоди”.

Підрозділ внутрішньої безпеки СБУ назбирав оперативні матеріали стосовно Назарука. Там нібито зізнається, що зібрані ним доходи щодня складають 75 тисяч доларів готівкою.

11 січня слідчий суддя рівненського міського суду Христина Оріхівська скасувала рішення слідчого про вручення підозри Назаруку. А також постановила прибрати відомості про кримінальні провадження з реєстру досудових розслідувань. Обласна прокуратура оскаржила рішення судді в Апеляційному суді Рівненської області. Але 25 січня колегія суддів залишила рішення Оріхівської в силі.

“Суддя забороняє висувати підозри хабарнику! Слідчому – виконувати свої службові обов’язки! Судова система вкотре продемонструвала свою повну аморальність і беззаконня”, – сказав журналіст.

Він припустив, що рішення судів зумовлене зв’язками Назарука.

“Назарук – зять екс-заступника губернатора Рівненської області часів Януковича Анатолія Юхименка. Юхименко – “регіонал”. Балотувався до облради за списком “Опозиційного блоку”. Також Назарук дружить із першим заступником начальника главку “К” СБУ Павлом Демчиним. Після відсторонення керівника цього главка Віктора Трепака за розслідування справи “діамантових прокурорів” Демчин там — головний. Має гарні відносини з “прокурорськими”, бо є кумом заступника генпрокурора Олега Заліська”, – розповіли журналісти.

Він також зауважив, що Олег Назарук значиться в люстраційному списку Міністерства юстиції. Але досі не звільнений. Отримує зарплату, має право на пільги.

Після рішення суду Національне антикорупційне бюро взяло на розгляд корупційну справу “бурштинової мафії” на Рівненщині. Але генпрокурор Віктор Шокін витребував її собі особисто, і вже місяць не повертає до НАБУ.

Шокін нехтує законом, оскільки й досі не повертає справу в НАБУ за вимогою. Хоча це його обов’язок по закону. Адже розслідування будь-якої корупційної справи чиновників 1-2 категорій – в тому числі й справа Назарука — підслідність Антикорупційного бюро.

Правда України

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading