МВС України заявляє, що процедура закупівлі тактичних рюкзаків у сина Авакова була чесною і прозорою

avakov-syn

Міністерство внутрішніх справ України заявляє, що процедура закупівлі тактичних рюкзаків для потреб антитерористичної операції була чесною і прозорою. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства у відповідь на результати розслідування журналістів.

«За результатами тендеру, оголошеного в лютому минулого року, найкращими стали пропозиції приватного підприємця з Миколаївщини і ТОВ з Дніпропетровська. Процедура тендеру була прозорою, її результати оприлюднені. Тож інформація, оприлюднена низкою ЗМІ, є недостовірною і має на меті дискредитацію МВС. Відповідно до вимог законодавства та виходячи з потреб Міністерства внутрішніх справ, у лютому минулого року відомством було проведено низку процедур державних закупівель речового майна – 6 тисяч рюкзаків для потреб підрозділів МВС, які залучені до проведення антитерористичної операції», – йдеться в повідомленні.

У МВС також наголосили, що інформація про процедуру закупівлі була розміщена на веб-порталі державних закупівель.

«Аби максимального розширити конкуренцію при проведенні цієї процедури закупівлі, до у часті у ній запросили вісім учасників. Вся необхідна інформація, зокрема – і технічні характеристики рюкзаків, 2 лютого була оприлюднена на веб-сайті МВС. Через тиждень участь у переговорній процедурі взяли п’ять учасників, які надали зразки товару. За результатами проведених переговорів найнижчі ціни запропонували підприємець з міста Вознесенськ Миколаївської області (тисяча рюкзаків за ціною 2 100 гривень за штуку) та ТОВ з міста Дніпропетровськ (2 899 гривень за штуку)», – повідомили в МВС.

Крім того, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував ситуацію із закупівлею МВС рюкзаків для АТО на своїй сторінці у мережі.

«Тендерна процедура закупівель була бездоганною, ціна поставки за заданою ДНДІ специфікації – мінімальної з 5 пропозицій. Поставка була реальною, в термін, без найменшого порушення. Рюкзаки були поставлені і експлуатуються в спецпідрозділах. Невелика кількість залишилося на складах», – написав Аваков.

Міністр також заявив, що ні він, ані його дружина чи син «не мали відношення до постачальників».

За словами Авакова, якщо у когось є сумніви щодо прозорості закупівель, то це питання може вивчити прокуратура чи будь-який інший силовий орган, щоб «припинити цю нескінченну балаканину і спекуляції навколо вигаданої історії», зауважив Аваков.

Раніше ПравдаUA, повідомила, що товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпровенд», у якого в 2015 році Міністерство внутрішніх справ закупило рюкзаки на суму 14,5 мільйона гривень, виявилося конвертаційним центром. 

Так, згідно з ухвалою Печерського районного суду Києва, 30 липня 2014 року Головне слідче управління МВС внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження «за фактом створення та придбання низки суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі» та «вчинення невстановленими особами низки фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, в особливо великому розмірі, з використанням ряду суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності». 

Журналісти також намагалися знайти компанію «Дніпровенд», але за юридичною адресою її не виявилося.

У мережі з’явилися відеозаписи, схожі на раніше оприлюднені зйомки прихованою камерою в кабінеті на той час заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря, який до травня 2015 року відповідав у міністерстві за державні закупівлі.

На відео людина, схожа на сина міністра внутрішніх справ, обговорює з особою, схожою на Чеботаря, закупівлю рюкзаків для потреб МВС. 

Приховані зйомки у кабінеті Чеботаря дійсно відбувалися – їх проводила Служба безпеки України у листопаді та грудні 2014 року на прохання військової прокуратури в рамках кримінального провадження про корупцію в МВС. Частина відео з цієї зйомки, де Чеботар нібито обговорював продаж за заниженою ціною піску, що перебував на зберіганні в МВС, потрапила в мережу, була видалена на вимогу правоохоронців і долучена до матеріалів кримінального провадження.

Правда України

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading