Європарламент рішуче засудив незаконну анексію Росією Автономної Республіки Крим

eu-parlament

Європарламент рішуче засудив незаконну анексію Росією Автономної Республіки Крим.

В Україні вітають ухвалену 4 лютого резолюцію Європейського парламенту щодо дотримання прав людини в окупованому Криму Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України.

Зовнішньополітичне відомство вказує, що в документі «рішуче засуджується незаконна анексія Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і вказується на неприпустимі утиски з боку окупаційної влади основоположних прав людини на півострові».

«Поділяємо глибоке занепокоєння Європейського парламенту щодо безпрецедентно критичної ситуації із дотриманням прав людини на півострові, системних атак російської окупаційної влади на основоположні права і свободи усіх незгодних з її політикою, у першу чергу кримських татар та етнічних українців, придушенням будь-яких демократичних проявів і свобод у Криму, включаючи припинення функціонування вільних ЗМІ», – наголосили в МЗС.

У відомстві вказують на «насильницьке нав’язування російського громадянства на території окупованого Криму та політично вмотивовані кримінальні переслідування лідерів кримськотатарського народу та українських активістів».

«У зв’язку із цим ми підтримуємо заклик ЄП до Росії звільнити Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Ахтема Чійгоза, Алі Асанова та інших незаконно утримуваних громадян», – наголосили в МЗС.

Європейський парламент 4 лютого засудив «безпрецедентний рівень» порушення прав кримчан, зокрема кримських татар, в анексованому Росією Криму. Відповідну резолюцію депутати Європарламенту підтримали на пленарному засіданні у Страсбурзі.

У Криму від 25 по 31 січня перебувала делегація Ради Європи з чотирьох осіб на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом. Спостерігачі Ради Європи стали першими представниками міжнародних організацій, які отримали доступ до Криму за останні півтора року. Вони опублікують свій звіт за підсумками поїздки до анексованого Росією Криму навесні 2016 року.

Правда України

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading