Українська влада боїться нових виборів – жодних шансів знову переобратися

poroshenko-vybory

Президент України Петро Порошенко допускає кадрові зміни в українському уряді, але виступає проти дострокових парламентських виборів і змін у коаліції. Про це Порошенко, який перебував із візитом у Брюсселі, сказав в інтерв’ю бельгійському телеканалу 17 грудня.

При цьому можливі зміни в уряді глава держави назвав «звичайною демократичною процедурою».

Він додав, що нині головним завданням є збереження єдності. «Ми не повинні дозволити Росії або певним безвідповідальним політичним силам дестабілізувати ситуацію всередині країни. І я докладу всіх зусиль для цього», – сказав Порошенко.

У Верховній Раді України зібрано понад 70 підписів за відставку уряду, майже у повному складі документ підписала фракція «Батьківщина».

Коаліція ж домовилася відкласти розгляд відставки Кабінету міністрів України до ухвалення державного бюджету на 2016 рік і Податкового кодексу.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати.

11 грудня в парламенті України виникла бійка між депутатами від коаліції під час виступу у Верховній Раді прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Це сталося після того, як депутат від БПП Олег Барна підійшов прем’єра і спробував підняти і відтягти його від трибуни, з якої виступав голова уряду.

Правда України

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading