У Кривому Розі попри карантин сотні працівників меткомбінату зібрались отримувати спецперепустки для проїзду

У Кривому Розі працівники меткомбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг» зібрались під будівлею адміністрації комбінату, щоб отримати спецперепустки для проїзду громадським транспортом на роботу. За словами працівників, через це під будівлею в суботу зранку утворилась черга з кількох сотень людей.

Із понеділка, 6 квітня, в Кривому Розі через посилення карантинних заходів перевезення пасажирів у міському транспорті здійснюватиметься лише за наявності спеціальної перепустки, й упродовж 4–5 квітня робітники мали отримати спецдокументи.

Як повідомив Радіо Свобода керівник первинної організації Всеукраїнської профспілки «Свобода праці» на підприємстві Євген Алістранський, 4 квітня зранку робітники нічної зміни, відпрацювавши, кинулись отримувати спецперепустки.

Люди в черзі не дотримувалися рекомендованої дистанції, не всі були в масках чи респіраторах.

У пресслужбі поліції Кривого Рогу поінформували, що після повідомлення про порушення правил карантину й неналежну організацію видачі спецперепусток склали адмінпротокол на керівника відділу кадрів підприємства за статтею 44-3 Кодексу про адмінпорушення (порушення правил карантину). Протокол спрямують до суду.

Водночас на підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг» повідомили, що, аби уникнути черг і порушення карантинних вимог, уже ухвалили рішення щодо видачі спецпропусків по цехах та інших підрозділах.

У пресслужбі комбінату Радіо Свобода поінформували, що адміністрація комбінату отримала спецперепустки встановленого зразка ввечері 3 квітня. Відповідно до загальних правил, видача спецперепусток має здійснюватись індивідуально, в руки кожному. Таким чином підприємство опинилося в умовах, коли за два вихідні, до 6 квітня, необхідно було видати працівникам 21 тисячу спецперепусток.

«Було ухвалене рішення видавати спецперепустки централізовано в службі «Єдиного вікна» підприємства 4 і 5 квітня з 8:00 і до 19:00. Для цього в суботу на роботу вийшли 25 спеціалістів «Єдиного вікна», в приміщенні якого була забезпечена дезінфекція і дотримання всіх правил в умовах карантину», – пояснили на підприємстві.

Як поінформували в комбінаті, видачу спецперепусток розпочали о 7:40. Через 40 хвилин усі присутні їх отримали і розійшлися, звільнивши площу. Подальшу видачу документів уже організували по цехах.

Станом на 4 квітня на Дніпропетровщині було лабораторно підтверджено 14 випадків коронавірусної інфекції, у тому числі 5 у Кривому Розі. Четверо людей уже одужали.

Станом на вечір 4 квітня в Україні були виявлені 1225 випадків захворювання COVID-19. Із них 32 людини померли, 25 осіб вилікувалися.

Загалом у світі, за інформацією Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 1 181 825 випадків коронавірусного захворювання, з них 63 902 людини від нього померли, 245 949 уже видужали.

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading