Представництво ЄС в Україні стежить за становищем кримських татар в Криму – прес-аташе

Представництво Європейського союзу в Україні стежить за подіями у анексованому Криму, зокрема, за становищем  кримських татар на півострові. Про це в ефірі проекту Радіо Свобода Радіо Крим.Реаліі повідомив прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давид Стулік.

«Ми зазвичай стежимо… і саме питання кримських татар, їх становище в Криму… Ми стежимо за порушеннями прав людини, національних меншин в Криму… Ми маємо контакти з представниками кримськотатарського народу, Меджлісом, його представниками в Києві, які нас інформують про все, що відбувається в Криму», – заявив Стулік.

Прес-секретар Представництва ЄС в Україні підкреслив, що моніторинг ситуації в Криму є постійним.

Європарламент 25 жовтня ухвалив резолюцію, що закликає до посилення санкцій проти Росії і розширення сфери дії місії ОБСЄ в Україні. Також передбачається створення посади спецпосланця Європейського союзу по Криму і Донбасу.

Після анексії в Криму фактично російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading