Геращенко просить медіа надати їй інформацію про обстріли журналістів у зоні АТО

Представниця України у гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську депутат Ірина Геращенко закликала журналістів, що працюють у зоні конфлікту на Донбасі і потрапляли під обстріли, повідомити її про це. Цю інформацію, за словами Геращенко, вона спільно з Міністерством закордонних справ планує передати до Ради Європи та ОБСЄ.

«Я вважаю внесок українських військових журналістів у висвітлення російської агресії надзвичайним і ще не до кінця оціненим, я впевнена, що їх фото і відео будуть ще слугувати доказами в міжнародних судах під час наших позовів проти РФ. Але це неправильно, що й зараз на всіх міжнародних майданчиках ми не піднімаємо тему обстрілів журналістів, поранень і вбивств», – написала вона у Facebook.

За минулий рік дослідники Інституту масової інформації на неокупованій території України зафіксували 274 випадки порушень свободи слова (станом на 28 грудня 2017 року). Разом з окупованими Кримом (16) і територіями Донбасу (3) 2017-го року кількість порушень свободи слова склала 293 випадки, уточнили в ІМІ.

За даними дослідження, основними нападниками на журналістів і порушниками свободи слова у 2017 році були приватні особи (150 випадків), місцева влада (49 випадків), і правоохоронні органи (33 випадки).

На окупованих територіях Донецької і Луганської областей, а також в анексованому Росією Криму ІМІ вдалося зафіксувати менше випадків порушень свободи слова, ніж минулого року через обмежений доступ до цих територій.

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading