Яценюк зробив майже неможливим оскарження рішень по публічним закупівлям товарів, робіт і послуг

yacenuk-habarnyk

Яценюк зробив майже неможливим оскарження рішень по публічним закупівлям товарів, робіт і послуг.

Кабінет міністрів України встановив плату за оскарження рішень по публічним закупівлям товарів, робіт і послуг в розмірі 5 тисяч гривень при оскарженні закупівель товарів і послуг і 15 тисяч гривень при оскарженні закупівель робіт. Відповідне рішення було прийнято в ході засідання уряду.

Представляючи рішення, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів зазначила, що це технічне рішення, яке необхідно для повноцінного виконання положень нової редакції прийнятого парламентом закону про державні закупівлі.

“З 1 квітня у нас починає працювати закон про державні закупівлі. І нам треба прийняти ряд рішень для його впровадження. Зокрема, мова йде про введення плати в 5 тисяч гривень при оскарженні результатів закупівель товарів і послуг, 15 тисяч гривень – при оскарженні результатів закупівлі робіт”, – сказала Ковалів.

Рішення було прийнято без зауважень.

Нагадаємо, Верховна Рада України від 25 грудня 2105 року ухвалила в цілому законопроект, що встановлює обов’язкове проведення всіх державних закупівель через систему електронних закупівель Prozorro з 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній і з 1 серпня 2016 року – для всіх держкомпаній і держорганів.

Система Prozorro працює в пілотному режимі з лютого минулого року і обробляє трохи більше 2% всіх держзакупівель в країні. На кінець 2015 року в системі брало участь більше 2200 держкомпаній, які провели близько 37 тисяч тендерів. Загальна сума зареєстрованих тендерів склала близько 7 мільярдів гривень. Економія на кінець минулого року становила 12% від суми тендерів, або понад 500 мільйонів гривень.

Правда України

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading