Закон про удосконалення процесу приватизації підписав Президент України

pryvatyzacia

Закон про удосконалення процесу приватизації підписав Президент України.

Президент України Петро Порошенко підписав закон (№1005-VІІІ) “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процесу приватизації”, прийнятий Верховною Радою 16 лютого, повідомила прес-служба глави держави.

Даний закон удосконалить положення закону “Про приватизацію державного майна” для досягнення прозорості та відкритості приватизаційного процесу, посилення захисту національних інтересів в процесі реформування відносин власності.

Законом, зокрема, забороняється участь в приватизації юридичним та фізичним особам, які зареєстровані в державах, визнаних Верховною Радою державою-агресором або щодо яких застосовуються санкції, а також юрособам, власниками яких є резиденти держави-агресора.

“Також передбачається можливість залучення за рішенням уряду до підготовки до приватизації та продажу стратегічних підприємств радників в порядку, встановленому Кабміном України, що сприятиме проведенню приватизаційних процедур відповідно до міжнародних стандартів”, – зазначено в повідомленні.

Крім того, із закону “Про приватизацію держмайна” виключаються норми щодо обов’язкової пропозиції для продажу на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств в розмірі 5-10% статутного капіталу для проведення конкурсу.

“Це дасть можливість запобігти дроблення пакетів акцій і прискорить процес приватизації”, – зазначено в повідомленні.

Закон вступає в силу на наступний день після публікації. За його реалізацію відповідає Фонд держмайна України.

Верховна Рада намагалася прийняти цей законопроект з листопада 2015 року. Про необхідність прийняття цього закону неодноразово заявляв міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

Уряд планував почати приватизацію великих підприємств з Одеського припортового заводу (ОПЗ), а також виставити на приватизацію енергопостачальні компанії (обленерго) і енергогенеруючу компанію “Центренерго”.

Правда України

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading