В путляндії процвітає дикунське відношення до тварин дикої природи

bili-vedmedi

Міністерство природних ресурсів Росії звернулося до федеральної прокуратури з проханням розслідувати смерть білої ведмедиці на арктичному острові Врангеля. Тварина померла, як підозрюють, після того, як з’їла петарду, підкладену їй у їжу.

Ця заява російського відомства з’явилася у середу, 23 грудня, після того, як в інтернет виклали відео інциденту, яке спричинило різке обурення користувачів соцмереж.

На кадрах відеоролика видно, як закривавлений ведмідь звивається і треться мордою об сніг. Епізоду з вибухом немає, також на кадрах не з’являються люди, але помітний контейнер з написом «Русальянс» і логотипом цієї компанії, а також невелика будова. Коли стався інцидент, також не уточнюється.

Російська інформагенція, цитуючи депутата верхньої палати парламенту Андрія Клішаса, повідомляє, що інцидент стався на острові Врангеля в Чукотському морі в Арктиці.

Клішас, який звернувся до російського МВС з проханням розслідувати ситуацію, повідомив, що петарду ведмедиці підклав співробітник «Росальянсу». Російські ЗМІ повідомляють, що це зробив кухар, який спочатку підгодовував тварину, тому вона і з’їла вибухову речовину, подумавши, що це ласощі.

Згідно з російським законодавством, білі ведмеді перебувають під охороною держави.

Минулого року обурення користувачів соцмереж викликало відео, на якому російські залізничники тепловозом у Норильську доганяли бурого ведмедя. Вони збили тварину під вигуки «Души!». Відео зняли і виклали в інтернет самі залізничники. Тварина була поранена, але вижила. Після цього машиніста тепловоза і його помічника звільнили з роботи.

Правда України

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading