Обшуки у Бахчисараї завершилися, прокуратура АРК відкрила ще одне провадження

Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом затримання російськими силовиками кримських татар, у будинках яких 11 березня проходили обшуки ФСБ.

«Після проведення незаконних обшуків у Бахчисарайському районі, окупаційні «правоохоронці» незаконно затримали 4 жителів тимчасово окупованого півострова. За цим фактом Прокуратура і поліція АР Крим відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини)», – йдеться повідомленні відомства.

До цього Прокуратура і Нацполіція АР Крим та Севастополя відкрили кримінальне провадження за фактом обшуків, які російські силовики провели в Криму.

Російські силовики вранці 11 березня прийшли з обшуками в будинки кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі. 

Офіційні коментарі російських силових відомств відсутні.

Кримська правозахисниця Лутфіє Зудієва повідомила проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, що 11 березня співробітники ФСБ Росії провели сім обшуків. За фактом обшуків затримані п’ятеро кримчан: Енвер Мустафаєв, Сейтумер Сейтумеров, Осман Сейтумеров, Амет Сулейманов, Рустем Сейтмеметов. За інформацією Зудієвої, всім затриманим інкримінується стаття 205.5 Кримінального кодексу Росії (Організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації).

Як повідомило громадське об’єднання «Кримська солідарність», наразі обшуки в будинках кримських татар в Бахчисараї і Бахчисарайському районі анексованого Криму повністю завершилися.

МЗС України висловило рішучий протест Росії щодо цих обшуків.

 

ваше враження:

Discover more from УКРОПИ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading